4 Ağustos 2015
Kral Yatağında (kremalı mantarlı tavuk)
Kral Yatağında (kremalı mantarlı tavuk)
KREMALI MANTARLI TAVUK TARİFİ
- 4 kişilik
Malzemeler :
1 Tane tavuk göğsü
150 gram kültür mantarı
200 ml krema (1 kutu)
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı :
Tavuk göğsümüzü önce boyuna ortadan ikiye bölüyoruz daha sonra da parçaları enine ortadan ikiye bölüyoruz.
Mantarlarımızı ince ince dilimliyoruz. Tavaya koyup 2 dakika sote ediyoruz. Mntarlarımızı çok fazla öldürmüyoruz.
Sotelenen mantarımızın üzerine kremayı koyup 2-3 dakika yavaş ateşte pişiriyoruz.
Ayrı bir tavayı ısıtıp tavuklarımızı pişirmeye başlıyoruz. 5-6 dakika hızlı ateşte tavuk parçalarının her iki tarafıda iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişen tavuklarımızı mantarlı karışımımıza koyup 10 dakika kremayla özümseyene kadar pişiriyoruz.
Püre Malzemeleri :
500 gram patates
1 çay bardağı süt
50 gram tereyağı
3 çay kaşığı tuz
Püre Yapılışı :
Patateslerimizi haşlıyoruz.
Patateslerimizi soyup mutfak robotundan geçiriyoruz.
Patateslerimizi tencereye alıp süt , tuz ve tereyağımızı ekleyip orta ateşte 5-6 dakika karıştırarak pişiriyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder