4 Ağustos 2015

Kral Yatağında (kremalı mantarlı tavuk)


Kral Yatağında (kremalı mantarlı tavuk)






KREMALI MANTARLI TAVUK TARİFİ

- 4 kişilik

Malzemeler :

1 Tane tavuk göğsü
150 gram kültür mantarı
200 ml krema (1 kutu)
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber


Yapılışı :



Tavuk göğsümüzü önce boyuna ortadan ikiye bölüyoruz daha sonra da parçaları enine ortadan ikiye bölüyoruz.
Mantarlarımızı ince ince dilimliyoruz. Tavaya koyup 2 dakika sote ediyoruz. Mntarlarımızı çok fazla öldürmüyoruz.
Sotelenen mantarımızın üzerine kremayı koyup 2-3 dakika yavaş ateşte pişiriyoruz.
Ayrı bir tavayı ısıtıp tavuklarımızı pişirmeye başlıyoruz. 5-6 dakika hızlı ateşte tavuk parçalarının her iki tarafıda iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişen tavuklarımızı mantarlı karışımımıza koyup 10 dakika kremayla özümseyene kadar pişiriyoruz.






Püre Malzemeleri :

500 gram patates
1 çay bardağı süt
50 gram tereyağı
3 çay kaşığı tuz


Püre Yapılışı :

Patateslerimizi haşlıyoruz.
Patateslerimizi soyup mutfak robotundan geçiriyoruz.
Patateslerimizi tencereye alıp süt , tuz ve tereyağımızı ekleyip orta ateşte 5-6 dakika karıştırarak pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder